Event schema

tom de prest

Lezing: Kracht van emoties op het lichaam

"De lezing van ongeveer 2u gaat gepaard met een meditatie(initiatie) van ongeveer 1u tot 1u30 zodat de theorie meteen aan de praktijk wordt gekoppeld. Zo is de beleving intenser en daadkrachtiger. Tussen de lezing en meditatie houden we een half uur pauze om alles even te laten bezinken. Stel ons gerust een vraag of maak ons uw wensen kenbaar. Zo kunnen we in samenspraakmet u de gewenste klemtonen leggen en kunnen we voor een boeiende en interessante workshop zorgen.

Stel jouw vraag
Ingeborg

Meditatie

Ingeborg zal met de aanwezigen 3 meditaties verkennen die praktisch en dagelijks inzetbaar zijn.

Meditatie 1 - Als iets aandacht vraagt

Dit is een praktische meditatie voor alles wat aandacht vraagt in je leven. In deze meditatie nodig je uit wat nu in je leven aandacht vraagt. Dat kan een relatiethema zijn of een situatie met iemand die je uitdaagt. Het kan een gevoel zijn of een gedachte die hardnekkig is en veel aandacht vraagt. Wat aandacht vraagt, blijft in je systeem hangen en wil gezien worden. In deze innerlijke reis ga je dat gevoel of die gedachte ruimte en bestaansrecht geven en door het de toestemming te geven om er volledig te zijn, ervaar je wat dit verhaal je komt vertellen. Je leert situaties vanuit een ander perspectief zien en ervaren.

Meditatie 2 - Als je druk ervaart
Deze innerlijke reis is heel geschikt voor je als je teveel druk ervaart in je leven. Het kan dat je je zo moe of uitgeput voelt dat je geen rust kan vinden of dat je net teveel stress hebt en je je opgefokt voelt. Je zal begeleid worden om eerst ontspanning te vinden aan de hand van een nieuw ademhalingspatroon. De druk die op je schouders ligt, laat je los en je neemt de tijd om volledig te herbronnen. Deze reis is heel geschikt om op een heel diep niveau te ontspannen.

Meditatie 3 - Het allerhoogste verwelkomen
In deze meditatie leer je jezelf afstemmen op het hoogste aspect van je zijn. Je bent nu veel meer dan je persoonlijkheid en in de atmosfeer van je ziel vertoef je nu bij die aspecten van je wezen die liefde en wijsheid zijn. Je krijgt inzichten in je leven door je trilling te verhogen, je ontwikkelt wijsheid. Op die manier herbronnen is in je werkelijke kracht gaan staan, een kracht die vreugdevol is en vol zelfvertrouwen, in diepe vrede. Het is een geschenk voor je omgeving als je meer en meer in die staat gaat leven.